Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij Plastiforma vinden we het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een maatschappelijk verantwoorde samenleving en een duurzaam milieu. Bekijk meer informatie over onderstaande onderwerpen. 

People, Planet, Profit

Bij Plastiforma vinden we het belangrijk om als onderneming onze maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Dat doen we door in te zetten op de drie P’s: People, Planet, Profit.

People: Wij vinden het belangrijk dat de mensen met wie wij samenwerken de kans krijgen volwaardig mee te doen binnen de samenleving en zich daarbij ook te ontwikkelen. Hierbij houden wij voortdurend in het oog dat Plastiforma producten van hoogwaardige kwaliteit ontwikkelt en levert.
Planet: Wij zijn zuinig op alle grondstoffen die we tot onze beschikking hebben. Recycling staat bij ons dan ook hoog in het vaandel. Wij hebben oog voor het milieu en zijn ons bewust van de rol die wij spelen in het tegengaan van de vervuiling hiervan.
Profit: Een deel van onze winst investeren wij in mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We begeleiden deze mensen, zorgen dat ze zich ontwikkelen en laten hen volwaardig deel uit maken van het arbeidsproces.

Duurzaamheid

We vinden het belangrijk om bij te dragen aan een duurzame leefomgeving. Dat kan op veel verschillende manieren. Bij Plastiforma recyclen we 100% van het restmateriaal, bieden we klanten de mogelijkheid om producten te maken bijvoorbeeld olifantengras of van het biologisch afbreekbare materiaal PLA en werken we zoveel mogelijk met duurzame grondstoffen en energie.

Feiten en fabels over kunststof

Er heerst veel onbegrip over plastic. Zo wordt plastic te vaak ongenuanceerd bekritiseerd. Plastic tasjes zijn bijvoorbeeld milieuvriendelijker dan andere tasjes. We zetten een aantal feiten en fabels over plastic op een rij.

Bekijk alle feiten en fabels
Wij leiden vakmensen op - Erkend leerbedrijf

Erkend leerbedrijf

Plastiforma is een erkend leerbedrijf. Dat betekent dat we gecertificeerd zijn om MBO-leerlingen stage te laten lopen. Stagiairs kunnen bij ons veel leren over het werk in een productieomgeving en alle zaken die daarbij aan de orde zijn.

Afstand tot de arbeidsmarkt

Iedereen moet een kans krijgen om volwaardig deel uit te maken van de samenleving. Wij hebben daarom medewerkers in dienst die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. We hechten veel waarde aan de begeleiding en ontwikkeling van onze medewerkers en zij maken volwaardig deel uit van het team en het productieproces.