Wat wij doen

Wij leveren een totaaloplossing voor uw kunststof verpakkingen en productenVan idee-ontwikkeling en design tot verpakken: Plastiforma verzorgt het hele proces.  

Het team van Plastiforma heeft alle kennis en technieken in huis om van een idee een doordacht ontwerp te maken en vervolgens een mooi product te ontwikkelen. Dat doen we voor iedere branche. En doordat alles onder één dak tot stand komt, kan dat voor een scherpe prijs. We gaan graag voor u aan de slag! 

Fase 1

Productontwikkeling & Design

Plastiforma ontwikkelt verpakkingen in alle denkbare vormen, maten en kleuren. Alles is dus mogelijk. We zetten uw idee om in een slim productontwerp dat voldoet aan alle wensen. Daarbij adviseren wij u vanuit jarenlange kennis en ervaring. We denken graag mee over hoe uw product aantrekkelijk, schoon en veilig verpakt kan worden. Het team van Plastiforma is bovendien gewend om met designers en andere betrokkenen om tafel te zitten en samen tot de beste oplossing te komen. Zo zorgen we voor een product waarmee u het verschil maakt.

Fase 2

Matrijzenbouw

Matrijzen dienen als mal voor uw vacuümgevormde verpakking. Na de designfase maken we monsters van uw verpakking. Dit doen we aan de hand van een 3D-ontwerp. Daarmee komt het ontwerp tot leven en kan de verpakking met inhoud worden getest. Vervolgens bouwen we een proefmatrijs. Daarmee maken we de eerste samples van uw product. Met vijftig jaar ervaring in het produceren van thermogevormde kunststofverpakkingen, weten we als geen ander het beste uit de matrijs te halen. Afhankelijk van de gewenste productie-aantallen, kwaliteit en snelheid stellen we met u de definitieve productiematrijs samen. Omdat Plastiforma het hele proces verzorgt en dus ook de matrijzen bouwt, besparen we tijd en kosten.

Fase 3

Verpakkingen

Plastiforma ontwikkelt alle soorten kunststof verpakkingen. In nauw overleg met de klant, maken we verpakkingen waarin het product het beste tot zijn recht komt en goed beschermd is tegen diefstal of beschadiging. Daarbij kent de techniek geen grenzen als het gaat om de presentatie van een product. Bij alle verpakkingen kunnen we de huisstijl van de klant of de branding van een product naadloos doorvoeren. We ontwikkelen alle soorten verpakkingen voor iedere branche: van blisterverpakkingen tot kunststof trays of luxe doosinterieurs. Plastiforma maakt gebruik van verschillende materialen en houdt daarbij rekening met duurzaamheid. Zo kan er gekozen worden voor het biologisch afbreekbare materiaal PLA (Polylactic Acid). Bovendien hergebruiken we diverse grondstoffen en produceren we minder afval door gebruik te maken van een slim design.

Fase 4

Loonverpakken

Plastipaq

Ook voor het verpakken van de producten kunt u bij ons terecht. Onder de naam Plastipaq (een dochteronderneming van Plastiforma) verzorgen wij het loonverpakken. We maken hierbij onder meer gebruik van technieken als thermosealen en hoogfrequent lassen. Op deze manier kunnen we u kant-en-klaar ingepakte producten bieden. Deze leveren wij af bij de klant of wanneer gewenst direct bij de winkel of het distributiecentrum. Plastiforma en Plastipaq zijn in hetzelfde bedrijfspand gevestigd.