Over ons

Plastiforma is al 50 jaar expert op het gebied van kunststof verpakkingen en productenHet familiebedrijf is inmiddels in handen van de derde generatie, Robert Morsman 

Plastiforma levert een totaaloplossing voor kunststof verpakkingen of producten voor elke brancheVan idee, tot ontwerp en product: Plastiforma verzorgt het hele proces onder één dak. Door jarenlange ervaring heeft het team van Plastiforma alle kennis en technieken in huis. 

Wat wij doen

Familiebedrijf in historisch perspectief

1900 - 1950

Plastiforma vindt zijn oorsprong in het textiel- en recyclingbedrijf Vromen dat in 1900 in Enschede wordt opgericht. Vanaf 1920 versterkt de eerste generatie Morsman de onderneming, Dhr. Willem Hendrik Morsman. Na de Tweede Wereldoorlog worden de activiteiten toegespitst op het recyclen van textiel en oud papier. Inmiddels is de tweede generatie Morsman, Dhr. Wim Morsman, in dienst getreden. Hij start de kunststofdivisie onder de naam Vromen Plastic.

1950 - 1980

Begin jaren ’80 wordt de kunststofdivisie van Vromen afgesplitst om zelfstandig onder de naam Plastiforma verder te gaan. In de daaropvolgende decennia ligt de focus vooral op projecten waarbij innovatie en inventiviteit in productie centraal staat. Vaak zijn het deze producten waarin Plastiforma haar kracht kan laten zien. Plastiforma blijft gedurende de heersende economische crisis trouw aan haar visie: innovatie en inventiviteit staan voorop.

1980 - 1998

Plastiforma produceert een breed assortiment producten, uiteenlopend van onderdelen voor pacemakers, spelinterieurs, trays voor interne
en externe transporten, grafische industrie, lampenkapjes en feesthoedjes. De veranderingen binnen de industrie vragen daarbij om de nieuwste machines en forse investeringen.

1998 - heden

Plastiforma is een echt familiebedrijf en inmiddels in handen van de derde generatie, Dhr. Robert Morsman. Onder leiding van Robert heeft het bedrijf vanaf 1998 een groeispurt ingezet. Met de vernieuwde technieken en moderne machines zijn we in staat om kleine series te blijven produceren en deze goed te combineren met grote series. Met de nieuwste technieken zijn we nog beter in staat om product- en marktoplossingen aan te bieden bij onze klanten. In 2005 is Plastiforma verhuisd naar een moderner en groter pand waar groei mogelijk blijkt en alle aspecten van de onderneming beter tot haar recht komen.

Vanaf 2007 biedt Plastiforma de mogelijkheid om producten ook naar de wens van de klant te verpakken, hoogfrequent te lassen of op karton te sealen. Dit doet zij onder de naam PlastiPaq een dochteronderneming van Plastiforma. Op deze manier bieden we een totaaloplossing voor al onze klanten en is het product direct gereed voor verzending naar de consument. Beide ondernemingen zijn gecertificeerd als Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en erkend leerbedrijf.

Robert Morsman

Directeur Plastiforma / Plastipaq

Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn essentieel. Dat is de belangrijkste les die ik heb geleerd als 3e generatie ondernemer in ons familiebedrijf. Gestart bij de basis, aan machines in de productie, heb ik de grondstoffen en productietechnieken van het thermovormen leren kennen. Na het besluit om Plastiforma voort te zetten werd het mijn doel om de meest uitdagende en uiteenlopende wensen van klanten te realiseren op het gebied van ontwikkeling en productie. We zoeken daarbij de grenzen van de techniek en de materialen op om zo een oplossing te vinden binnen een acceptabel kostenplaatje.

Het is mijn passie om schijnbare onmogelijkheden binnen het productieproces van thermovormen om te zetten naar de perfecte oplossing. Daarvoor hebben we o.a. geïnvesteerd in eigen matrijzenbouw zodat wij ieder onderdeel van de keten beheersen en in huis hebben. De flexibiliteit en snelheid die wij bieden om kleine en grote series te produceren, maken dat wij een juiste partner zijn voor veel klanten.

Wij produceren op volautomatische lijnen, en zijn daarnaast speciaal ingericht om de productie van kleine series goed en snel te kunnen verwerken. Van basisgrondstof tot gevuld eindproduct voor de consument en alles ertussen in.

De constante kwaliteit die wij bieden is voor een belangrijk deel te danken aan het hele team, dienstverbanden tussen de 20 tot 40 jaar komen bij Plastiforma vaker voor dan kortstondige arbeidsrelaties. We begeleiden onze collega’s en geven ze de kans zich te ontwikkelen en bieden een grote mate van zelfstandig functioneren binnen ons productieproces. Zelfstandig lijnen ombouwen, in- en afstellen van productielijnen maar ook het oplossen van problemen

Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid begeleiden wij sinds 2007 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij verdienen een positie op de markt om hun capaciteiten in te zetten en een bijdrage te leveren aan de economie. Dit doen we onder de vlag van PlastiPaq. Binnen PlastiPaq verpakken we door de klant aangeleverde producten. Hiervoor gebruiken wij verschillende verpakkingstechnieken zoals HF gelast of op karton geseald.

Alle collega’s binnen Plastiforma én Plastipaq vormen een belangrijke schakel in het gehele proces: het begint bij Plastiforma en kan indien gewenst, als kant en klaar product door PlastiPaq worden uitgeleverd.

Kunststofafval is de grondstof van ons nieuwe product. Al meerdere decennia ben ik me bewust van de samenhang tussen het milieu en productieprocessen. Ongeveer 95% van de kunststoffen die wij inzetten zijn gemaakt van gerecyclede grondstoffen. Deze grondstoffen zijn al eerder gebruikt, worden ingezameld en recycled, voor het maken van nieuwe hoogwaardige basismaterialen. We moeten zuinig omgaan met onze grondstoffen en het beschikbare materiaal daarom met zo min mogelijk energie recyclen. Kunststof is daarvoor als lichtgewicht en schone grondstof uitermate geschikt.

Van huis uit heb ik geleerd dat je zelf verantwoordelijk bent voor wat je wil bereiken. Ik ben trots dat ik mijn doel, een goed lopend bedrijf met inachtneming van het milieu en vanuit een maatschappelijke verantwoordelijkheid, als zelfstandig ondernemer heb weten te bereiken.

Enkele medewerkers aan het woord

"Altijd nieuwe doelen blijven stellen, dat komt het werk en de kwaliteit van het product ten goede."

Henny

Bedrijfsleider

"De klant tevreden houden, dat is mijn doel."

Stefan

Logistiek Coördinator

"Het product moet goed zijn, kwaliteit is het allerbelangrijkste."

Jannie

Productiemedewerker

"De diversiteit van het werk vind ik erg leuk."

Rick

Productiemedewerker